Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@19:26:45 GMT

بحران سالمندی در ۳۰ سال آینده خود را نشان می دهد

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۸۵۰۶۷

بحران سالمندی در ۳۰ سال آینده خود را نشان می دهد

حبیب الله بور بور رئیس هیأت مدیره مجمع خیرین کشور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص بحران سالمندی گفت: بر اساس آمار ارائه شده در ۲۵ تا ۳۰ سال آینده حداقل ۳۰ میلیون سالمند از کار افتاده خواهیم داشت. که نیاز به هزینه‌های درمانی و همچنین نگهداری دارند که با توجه به عدم فرزند آوری خانواده‌ها و کاهش چشمگیر آمار ازدواج جوانان بالای ۵۰ درصد، آنان کسی را برای نگهداری نخواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر از همین امروز تدبیر و پیش بینی لازم همانند کشورهای صنعتی نشود تبدیل به فاجعه و بحران اجتماعی خواهد شد.

بور بور افزود: به طور مثال در مجموعه‌ای که عضو مؤسس مجمع خیرین کشور می‌باشد حدود ۲۰۰۰ نفر سالمند که از طرف خانواده‌هایشان طرد یا رها شده‌اند؛ و فاقد کارت ملی و اوراق هویت می‌باشند توسط حدود ۱۰۰۰ نفر کارمند در آن مجموعه سرویس دهی می‌شوند. در ضمن اگر سالمندی بخواهد اختصاصی و در منزل نگهداری شود به دو نفر نگهدارنده نیاز دارد.

رئیس هیأت مدیره مجمع خیرین کشور ادامه داد: برای پیشگیری از بحران سالمندی مجمع خیرین کشور دو سال قبل پیشنهاد داد کار مطالعاتی؛ پژوهشی انجام شود و فرد خیری هزینه‌های آن را متقبل گردید. بعد دو سال کار مطالعاتی در بین کشورهایی نظیر انگلیس فنلاند سوئد و … به این نتیجه رسیدیم آن کشورها حدود ۱۰۰ سال پیش بر روی این موضوع کار کرده‌اند و برنامه‌های پژوهشی و پیش بینی‌های لازم انجام داده‌اند که اگر دچار بحران سالمندی شوند مشکلی برایشان به وجود نیاید.

بور بور با بیان اینکه با توجه به تحقیقات انجام شده پیشنهاد ایجاد بانک زمان ضروری است؛ گفت: به این معنی که افراد با توجه شغل خود در جوانی و ساعت‌های بیکاری بخشی از زمان خود را به سرویس دادن به افراد سالمند نیازمند تأیید شده در سامانه بانک زمان بپردازند. در واقع زمانی که به این کار اختصاص داده‌اند در نرم افزاری با توجه به ضریب شغلشان ثبت گردد. این افراد کمک دهنده و کمک گیرنده که از طرف مبادی ذیربط صلاحیت آنها در سامانه مورد تأیید قرار می‌گیرد در هنگام افراد کمک دهنده می‌توانند از سرویس‌های لازم نیازمندی خود بهره مند شوند.»

بور بور با اشاره به نرم افزار نذر تخصص، گفت: نرم افزار نذر تخصص قرار است ساماندهی و ثبت خدمت رسانی پزشکان داوطلب سازمان نظام پزشکی به افراد نیازمند صعب العلاج را انجام دهد؛ مقرر است این خدمات در نرم افزار بانک زمان منتقل شود تا حق این افراد نیز محفوظ بماند.

بوربور اعلام کرد: «مید است طرح نذر تخصص و بانک زمان که توسط مجمع خیرین کشور و سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ و در آینده ان شا الله در سراسر کشور انجام خواهد شد توسط مسئولین و ریاست محترم جمهور رونمایی شود.

رئیس مجمع خیرین کشور در پایان اشاره کرد: در جلسه اخیر وزیر بهداشت از مجمع خیرین کشور در کنار ۱۵ مؤسسه‌ای که در دوره شیوع کرونا تلاش‌های ارزنده‌ای داشته‌اند تقدیر شد. در این دیدار مقام عالی وزارت بهداشت و درمان آقای عین اللهی به کمک پزشکان در راستای مسؤولیت اجتماعی یاد آوری و تاکید نمودند.

کد خبر 5499152 علی قدمی

منبع: مهر

کلیدواژه: قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجمع خیرین کشور سالمندی شهرداری تهران شورای شهر تهران آلودگی هوا میراث فرهنگی شورای شهر آتش نشانی شهر تهران قوه قضاییه مهدی چمران علیرضا زاکانی صنایع دستی کمیته امداد امام خمینی مسمومیت آزادسازی خرمشهر مجمع خیرین کشور بحران سالمندی بانک زمان بور بور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۵۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت شفاف قبل از مرگ!

زوال عقل اغلب به عنوان یک «خداحافظی طولانی» توصیف می‌شود. اگرچه فرد هنوز زنده است، اما زوال عقل به آرامی و به شکل غیر قابل برگشتی خاطرات وی و ویژگی‌های هویتی فرد را از بین می‌برد.

به گزارش ایسنا، زوال عقل یک بیماری است که در نهایت توانایی فرد را برای برقراری ارتباط، خوردن و نوشیدن به تنهایی، درک مکان و شناخت اعضای خانواده از بین می‌برد.

از اوایل قرن نوزدهم، داستان‌هایی از جانب مراقبان و کارکنان بهداشت و سلامت نقل شده است که گفته شده برخی از افراد مبتلا به زوال عقل به طور ناگهانی به حالت عادی برمی‌گردند. آنها فردی را توصیف کرده‌اند که در حال یک گفتگوی معنادار و به اشتراک گذاشتن خاطراتی که فراموش کرده بوده شوخی می‌کند و حتی درخواست غذا می‌کند.

تخمین زده می‌شود که ۴۳ درصد از افرادی که این اصطلاحا «شفافیت» کوتاه را تجربه می‌کنند، ظرف ۲۴ ساعت پس از آن می‌میرند و ۸۴ درصد نیز در عرض یک هفته از دست می‌روند.

اما چرا این اتفاق می‌افتد؟

زوال عقل یا دمانس(Dementia) در پزشکی و روان‌پزشکی، اختلال مزمن و گاهی حاد فرآیندهای روانی و زوال عصبی پیشرونده است که با تغییر شخصیت و موقعیت‌ناشناسی و اختلال در حافظه و داوری و اندیشه همراه است. شایع‌ترین نوع آن، زوال عقل سالخوردگی یا بیماری آلزایمر است. از دیگر عوامل ایجاد زوال عقل می‌توان به سکته مغزی و بیماری‌های غیرشایع ولی معروف مانند جنون گاوی اشاره نمود.

طبق تعریف، زوال عقل عبارت است از تخریب پیش‌رونده کارکردهای شناختی که در زمینه‌ای از هوشیاری کامل بروز می‌کند. زوال عقل مجموعه‌ای از علائم شامل اختلالاتی در حافظه، توجه، زبان‌پریشی، تغییرات روان‌شناختی و مختل شدن فعالیت‌های روزمره تظاهر می‌یابد.

شفافیتی مبهم

دو پژوهشگر به نام‌های مایکل نام(Michael Nahm) و بروس گریسون(Bruce Greyson) در سال ۲۰۰۹ اصطلاح «شفافیت نهایی» را ابداع کردند، چرا که این به یاد آوردن‌های بیماران مبتلا به زوال عقل تنها اندکی پیش از مرگ اتفاق می‌افتد.

البته همه این شفافیت‌های نهایی نشان دهنده مرگ قریب الوقوع نیستند. یک مطالعه نشان داد بسیاری از افراد مبتلا به زوال عقل پیشرفته بیش از شش ماه قبل از مرگشان بخش مختصری از خودِ قدیمی‌شان را بروز می‌دهند.

شفافیت در سایر شرایطی که بر مغز یا مهارت‌های تفکر تأثیر می‌گذارد، مانند مننژیت، اسکیزوفرنی و در افراد مبتلا به تومورهای مغزی یا افرادی که دچار آسیب مغزی شده‌اند نیز گزارش شده است.

لحظات شفافیت که لزوماً نشان دهنده مرگ نیستند، گاهی اوقات «شفافیت متناقض» نامیده می‌شوند. این رویداد از این جهت متناقض نامیده می‌شود که با سیر مورد انتظار بیماری‌های عصبی مانند زوال عقل در تضاد است.

توجه به این نکته مهم است که این دوره‌های شفافیت، موقتی هستند و متأسفانه نشان‌دهنده معکوس شدن روند بیماری‌های عصبی نیستند.

چرا «شفافیت نهایی» اتفاق می‌افتد؟

دانشمندان برای توضیح اینکه چرا شفافیت نهایی رخ می‌دهد، تلاش کرده‌اند. برخی از رویدادهای شفافیت در حضور عزیزان گزارش شده است. برخی دیگر گزارش کرده‌اند که موسیقی گاهی اوقات می‌تواند شفافیت را بهبود بخشد، اما بسیاری از شفافیت‌ها محرک مشخصی ندارند.

یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه نیویورک حدس زدند که تغییرات در فعالیت مغز قبل از مرگ ممکن است موجب پیدایش شفافیت نهایی شود. اما این فرضیه به طور کامل توضیح نمی‌دهد که چرا افراد به طور ناگهانی توانایی‌هایی را که گمان می‌رفت از دست داده بودند، بازیابی می‌کنند.

همچنین مطالعه شفافیت متناقض و نهایی بسیار دشوار است. همه افراد مبتلا به زوال عقل پیشرفته قبل از مرگ، شفافیت را تجربه نمی‌کنند. رخ دادن شفافیت، غیر قابل پیش‌بینی است و معمولاً بدون محرک خاصی رخ می‌دهد.

از آنجایی که شفافیت نهایی می‌تواند برای کسانی که شاهد آن هستند، مسرت‌بخش و خاطره‌انگیز باشد، برای دانشمندان غیراخلاقی است که از آن زمان برای انجام تحقیقات خود استفاده کنند. در زمان مرگ نیز برای دانشمندان دشوار است که با پزشکان و پرستاران در مورد هر لحظه از شفافیتی که ممکن است رخ داده باشد، مصاحبه کنند.

توضیحات برای شفافیت نهایی فراتر از علم است. این لحظات شفافیت ذهنی ممکن است راهی برای فرد در حال مرگ برای خداحافظی نهایی و ارتباط مجدد با خانواده و دوستان باشد. برخی بر این باورند که شفافیت نهایی نشان دهنده ارتباط فرد با زندگی پس از مرگ است.

چرا شناخت شفافیت نهایی مهم است؟

افراد واکنش‌های مختلفی به دیدن شفافیت نهایی در یک فرد مبتلا به زوال عقل پیشرفته دارند. در حالی که برخی آن را تلخ و شیرین توصیف می‌کنند، برخی دیگر آن را گیج کننده و ناراحت کننده می‌دانند. همچنین ممکن است بر اثر آن اصرار برای ادامه فرآیندهای مراقبتی و درخواست اقدامات نجات جان فرد در حال مرگ به وجود بیاید.

آگاهی از شفافیت نهایی می‌تواند به خانواده و دوستان بیمار کمک کند درک کنند که این بخشی از فرآیند مرگ است و به این مسئله اذعان کنند که فرد مبتلا به زوال عقل دیگر بهبود نمی‌یابد تا بتوانند از زمانی که بیمار دچار شفافیت نهایی می‌شود، بهترین استفاده را ببرند.

شفافیت نهایی برای کسانی که شاهد آن هستند، می‌تواند فرصتی گرانبها و نهایی برای ارتباط مجدد با عزیزی که قبل از شروع زوال عقل بوده باشد و برای «خداحافظی نهایی» آماده شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هر روز قهوه بخوریم یا نه؟
  • بازگشت شفاف قبل از مرگ!
  • تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مهدی نصیری: برای نشان دادن بغض خود از مسئولان کشور، به تعفن شاهنشاهی پناه آورده
  • خیرین مدرسه‌ساز بزرگ‌منش و اثرگذار هستند
  • پیش بینی ایرانی ها از ۵ سال آینده کشور چیست؟ (+اینفوگرافی)
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • خط و نشان فدراسیون برای باشگاه‌ها/ الزامات حرفه‌ای رعایت نشود لیگ آینده به تعویق می‌افتد+ فیلم
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟